2016/2017. tanév2016. november 3.

Vígdiák program: A Pál utcai fiúk

2016. november 3-án a Vígszínház VÍGDIÁK programjának keretei között a „Pál utcai fiúk” beavató színházi foglalkozáson vettünk részt Kálóczi László színész-drámatanár vezetésével.

Csapatunk először dolgozott sikeresen együtt színházi-nevelési programon, mely igazán izgalmasnak és hasznosnak bizonyult színjátszóink számára. Közelebb kerültünk az előadáshoz és a regényhez is, A Pál utcai fiúk musical díszelőadása pedig feledhetetlen élmény volt számunkra.

 

Képek a galériában

2016. november 10.

Kerületi bemutató

A színkör csapata pedagógusoknak tartott drámabemutatót az iskola tánctermében. A téma a csoporton belüli együttműködés és a bizalom építése volt. Drámajátékok, drámagyakorlatok és improvizációs helyzetgyakorlatok színesítették a bemutatót.

A színkör tagjai szép teljesítményt nyújtottak. A vendégeink jól érezték magukat, és hasznos ötletekkel gazdagodhattak Elsősorban a csoporton belüli problémamegoldás technikáiról láthattak pár nagyszerű megoldási lehetőséget.

 


2016. november 20.

Nyílt drámaórák

A színkör nyílt drámaórákat tart a tanévben a következő időpontokban:

2016. november 20. – Téma: képesség-, készség- és személyiségfejlesztés a drámapedagógia segítségével

2017. március 13. – Téma: Család és iskolai közösségek, kapcsolatok, viszonyok, viták

2017. május 26. – Téma: „Együtt? – avagy miénk a ház” című saját előadásunk

A bemutatók alkalmával a drámapedagógia sokrétű módszereit, technikáit és színházi gyakorlatait mutatjuk be az érdeklődők számára.

 


2016. december 5.

Vendégünk volt a Káva Színház

Nagy örömünkre már harmadik éve tartjuk a kapcsolatot a Káva Színházzal, s idén „Játszótér!” című színházi foglalkozásukkal látogattak el hozzánk.

Izgalmas élményben volt részünk. A téma idén a közösségek működése (család, iskola) volt. Drámásaink igazán lelkesek és kreatívak voltak.

Jövőre egy mozgásszínházi produkciót fog nálunk bemutatni a Káva Színház.

Képek a galériában

2016. december 20.

Karácsonyi fellépés a táncteremben a 2. b előadásában

A 2. b osztály nagy izgalommal készült a karácsonyi műsorra. Zita néni sokszínű, tartalmas műsort állított össze, melyet Szabolcs bácsival együtt rendeztek.

A jelenetet sok zene, dal és vetítés tette még színesebbé és különlegesebbé.

Képek a galériában

2017. január 20.

Színjáték és drámabemutató

Igazán nagyszabású volt az első félév lezárásaként tartott bemutató. Szinte minden tanult elemet megmutattunk, és sok színháztechnikai különlegességgel is szolgáltunk vendégeinknek. 120 percen keresztül szórakoztattuk az érdeklődőket a drámapedagógia „varázslatával”. Drámajátékoktól kezdve a gyakorlatig és a színházi jelenetekig minden látható volt ezen a napon. A szakértő, Körömi Gábor szerint színkörünk tagjai nagyon tehetségesek, és színvonalas bemutatót tartottak.

Képek a galériában

2017. március 29.

Csepeli Művészeti Szemle – Báb- és színjátszó verseny

A színkör idei első versenye és fellépése volt a Csepeli Művészeti Szemle a Nagy Imre ÁMK színháztermében. A színi előadásunk az „Együtt? – avagy miénk a ház” (műfaj: realista életjáték) első változata éppen, hogy elkészült, máris vittük a versenyre. A csapat nagy izgalommal várta, hogy milyen lesz a saját mű fogadtatása, s a siker nem maradt el: a zsűri arany minősítést ítélt meg az előadásnak.


2017. március 30.

Csepeli Művészeti Szemle – mozgásművészeti verseny

A mozgásművészeti versenyre egy musicalt – a Grease című előadást – választottunk, amelyből készítettünk egy táncos összeállítást a leghíresebb zenei slágerek segítségével. Központban volt a rock n’ roll tánc és az amerikai fiatalok stílusa. A koreográfia és táncelemek kidolgozása több mint egy hónapig tartott, de a siker nem maradt el.

A zsűri bronz minősítést ítélt a csapatnak.


2017. május 4.

Együtt? – avagy miénk a ház című színi előadásunk bemutatója

a Radnóti Miklós Művelődési Házban

A színkör 4. és 5. fellépésére a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Ház színháztermében került sor. A rendezvény kifejezetten iskolánk tanulóinak szólt.

Az „Együtt? – avagy miénk a ház” című színpadi előadásunk nagy sikert aratott az iskola tanulói és pedagógusai körében is. Komoly, elgondolkodtató, aktuális, reális és problémamegoldó színdarabként jellemezték többen is a darabot.

Büszkék voltunk a színjátszókra, hiszen egymás után kétszer is játszottak, utána pedig még a felsős diákok kérdéseire is válaszoltak.


2017. április 11.

Radnóti Miklós Művelődési Ház: „Dalszöveg is vers” című szavalóverseny

A „Dalszöveg is vers” immáron második alkalommal lett nagy sikerrel megrendezve a művelődési házban. Iskolánkból több tanulót is felkértek a szavalásra. A színkörből felső tagozaton három fő is jelentkezett, míg az alsó tagozatból többen. Találkoztak a gyerekek énekessel, dalszövegíróval, kritikussal.

A verseny számunkra nagyon sikeres volt, mivel minden helyezést megnyertünk felső és alsó tagozatos kategóriában. Felső tagozaton Kurucz László, alsó tagozaton Farkas Tímea hozta el az első helyezést. A többiek is remekül szerepeltek és jövőre is elmegyünk erre a különleges rendezvényre.

Képek a galériában

2017. május 11.

A „Mindenki” Oscar díjas sztárjai vendégségben nálunk

A „Mindenki” című kisfilm sztárjai – Gáspárfalvi Dorka, Hais Dorottya és Steinhauser Andrea casting direktor – eljöttek hozzánk vendégségbe egy beszélgetésre.

A rendezvény a nagy érdeklődésre való tekintettel a Radnóti Miklós Művelődési Házban lett megszervezve. A beszélgetés során vendégeink meséltek a film születéséről, körülményeiről, a szereplőválogatóról és a próbákról. Ezt követően a magánéletükről, családjukról, hobbijukról és az iskoláról beszéltek, végül pedig az Oscar-gáláról.

Képek a galériában

2017. június 2.

Az első Móra Gála a csepeli Radnóti Művelődési Házban

A Radnóti Miklós Művelődési Ház adott helyet az első iskolánk gálájának. Rendkívül sikeres volt a műsor

A rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a közönségnek az idei tanév legsikeresebb tanulóit, díjazott versenyzőit csapat és egyéni fellépéseken keresztül. Egy sokszínű, izgalmas, változatos előadást láthattak a nézők. A néptánc, musical tánc, ének, zene vers- és próza, színjáték egyaránt helyet kapott a repertoárban. Minden műsorszám magas színvonalú volt.

A művészeti versenyek díjazottjai megmutathatták mit tudnak. Még a helyi újság (Csepeli Hírmondó) is írt egy hosszabb cikket a rendezvényről.

Képek a galériában

2017. június 12.

A színkör évadzáró színjáték bemutatója

A színkör fantasztikus évadot zárt. Az idei év volt a történelmünkben a legaktívabb és legszínesebb. Több szakmai bemutatón, rendezvényen részt vettünk.

Körömi Gábor is elismerően nyilatkozott az egész éves aktív, sikeres munkánkról.

Köszönjük mindenkinek az együttműködést és segítséget.