Móra Ferenc Általános Iskola

Kapcsolatunk a művészetek palotájával

A Művészetek Palotája nagyszerű kezdeményezést indított a zene, a tánc, a képzőművészetek megszerettetésére. Megnyitotta kapuit a gyerek előtt. Kicsik és nagyok, óvodások, általános és középiskolások számára különböző kedvezményes és ingyenes programot ajánl az intézmény, amelyek segítségével a klasszikus zenét, a népzenét szerető, értő fiatalokat nevelhet, a jövő koncertlátogatóit.

Négy évvel ezelőtt a mi iskolán is csatlakozott a kezdeményezéshez, és MŰPA – iskola lettünk. Iskolánk diákjai matiné-koncerteken, rendhagyó palotalátogatásokon, Zenebonán, Ne csak hallgasd…programokon vettek részt. Volt rendhagyó énekóra nálunk, amikor iskolánk egyik tanterme hangteremmé alakult, s zeneakadémiai hallgatók adtak hangversenyt.

Iskolások számára rendezett kedvezményes koncerten vettünk részt több alkalommal. Ebben az évben is éltünk lehetőséggel, és részt vettünk a koncertterem orgonáját bemutató zenés előadáson. Az 5. és 6. évfolyam Weöres Sándor megzenésített verseit hallhatta iskolások számára rendezett előadáson.

Gazdag a Művészetek Palotájának tavaszi kínálata is. Matinékoncertek, iskoláskoncertek, zenés, táncos, énekes foglalkozások, orgonavezetés vár még a gyerekekre.

Reméljük, hogy iskolánk diákjai többen és többen részt vesznek majd ezeken a rendezvényeken, és egyre otthonosabban fognak mozogni a zene világában.