Móra Ferenc Általános Iskola

1214 Budapest, Tejút u. 10

Tel/fax: 278-0258

Adószám: 18231928-1-43

Bankszámla: OTP RT XXI. 11721026-20277752

KSH szám: 18231928-913356901

Égbelátó Alapítvány

Az Égbelátó Alapítvány 1996. december 7-én alakult. 2007. február 20-én jegyezte be a Fővárosi Bíróság.

Alapítványunk célja tanulóink testi-lelki egészségének kialakítására irányuló kezdeményezések, tevékenységek, tárgyi fejlesztések támogatása, az iskola oktató-nevelő munkájának segítése. Kiemelten fontosnak tartjuk a hátrányos helyzetű tanulók segítését, táboroztatását.

Az alapítvány elnöke Ruscsák Mónika, titkára Eőry Katalin. A tagok: Latinovics Anett, Németh Istvánné, Szalontai Éva és Vojtek Zsuzsanna.

Interaktív táblára gyűjtünk

Napjaink információs társadalmában megváltozott a gyermekek érdeklődési köre, és nekünk, tanároknak lépést kell tartanunk velük, ha tényleg az a célunk, hogy a felnövekvő generációk minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzenek. Ebben segítségünkre lehet az interaktív tábla.

Az interaktív tábla olyan új oktatási segédeszköz, amellyel hatékonyan modernizálni lehet a tanítás módszertanát. A tábla hatalmas, érintőképernyős monitorra emlékeztet, amely számtalan, eddig sosem látott dologra képes. Lehetővé teszi az előre elkészített jegyzetek, vázlatok kivetítését, különböző szoftverek segítségével kinagyíthatjuk egy kép vagy térkép részeit, lejátszhatunk videókat, beilleszthetünk geometriai formákat a kívánt helyre stb. Határt csak a fantáziánk szab.

Iskolánk jelenleg két ilyen táblával rendelkezik, s tapasztalataink szerint használata rendkívüli motivációt jelent a gyerekek számára. Az eszközzel érdekesebbé, színesebbé, gazdagabbá, hatékonyabbá tehetők a tanórák. Célunk, hogy minél több tanulónk számára biztosítani tudjunk olyan alkalmakat, ahol ennek a nagyszerű eszköznek a segítségével sajátíthatják el a tananyagot.

Felhívás

Kedves Szülők!

Amennyiben van módjuk, kérjük, támogassák alapítványunkat adójuk 1 %-ával. A felajánlott pénz gyermekük javát szolgálja.

Köszönettel: Ruscsák Mónika

Égbelátó Alapítvány elnöke

Letölthető rendelkező nyilatkozat 1%-ról.