Móra Ferenc Általános Iskola

2019. szeptember 2.

Tanévnyitó

Nálunk, a Mórában is becsengettek…

Szeptember 2-án reggel gyerekek és szülők izgatottan várták a “tanévkezdést” iskolánk tornatermében.

Itt állok én szeptemberben,
alig hiszem: Elsős lettem.
Még csak most végeztem el az ovit,
máris elkezdem a sulit.”

– szavalta csillogó szemmel, lelkesen a tanévnyitó ünnepélyen Varga Bálint 1.a osztályos tanuló. A második osztályos Gruber Aliz és Bedő Benedek az iskolai élet nehézségeiről és örömeiről beszélt. A vidám verseket Mikus Judit intézményvezető szavai követték, aki megnyitotta a   a 2019/2020-as tanévet.  Ezután megszólalt Demjén Ferenc „De nehéz az iskolatáska” című dala, és hagyományunkhoz híven nyolcadikos tanulóink feltűzték a Móra-jelvényvéket a kis elsősök ruhájára.

“A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat.
Nem kell tökéletesnek lennie.
A világ sem az.”

(Tari Annamária)


2019. szeptember 12.

Kiállítás megnyitó

Kovacsics Mia művésznövendék alkotásaiból

2019. szeptember 12-én, csütörtökön délután rendhagyó kiállítással nyitottuk meg iskolagalériánkat. Általában felnőtt alkotók munkásságába tekinthetünk be, ám most egy 15 esztendős ifjú művésznövendék hozta el alkotásait. Kovacsics Mia a Kölcsey Ferenc Általános Iskola volt diákja, ma már az Ipar- és Képzőművészeti Szakgimnázium 9. évfolyamán tanul. Az általános iskolai diákévek alatt, illetve a több lépcsős felvételi alkalmából készült munkái mind témájukban, mind az alkalmazott technikák tekintetében igen változatosan mutatják meg Mia sokoldalú tehetségét. Kreativitásáról, jó humoráról tanúskodnak ötletes formatervezései is.

Mia elhivatottan mesélt az általa választott nagyon szép, de cseppet sem könnyű képzőművészeti pályáról, terveiről, céljairól. Szívesen osztotta meg érzéseit, élményeit egy-egy képpel kapcsolatosan és készségesen válaszolt diákjainknak a feltett kérdésekre. Köszönjük, hogy képeit elhozta iskolánkba, s kívánunk neki sok sikert.

A megnyitó ünnepélyességét Gruber Aliz és Bedő Benedek 2. osztályos tanulók versmondással, Pásztor-Vancsó Viktor 5. a osztályos tanuló egy szép népdal eléneklésével emelte.


Idén is szép eredményeket értünk el a Fut a Csepelen!

A 40. alkalommal megrendezésre kerülő Fut a Csepelen nagyszerűen szerepeltek diákjaink. Negyedik osztályos tanulóink közül Mihálka Alícia az 1. , míg Tóth Norbert az 5. helyen ért célba a saját kategóriájában. A 7. osztályos Mihálka Szintia ötödikként futott át a célvonalon. Gratulálunk a nagyszerű teljesítményekhez!

Képek a galérciában